اگر در مصرف برنج زیاده روی کنیم چه اتفاقی در بدنمان می افتد؟

به گزارش وبلاگ هاپرسین، برنج در بسیاری از خانه های ایرانی یک رژیم غذایی اصلی است، در واقع می توان گفت که بسیاری از ایرانی ها هر روز آن را می خورند. اما چیزی که بیشتر ما نمی دانیم این است که اگرچه برنج منبع خوبی از انرژی به شکل کربوهیدرات برای ما است، خوردن بیش از حد آن می تواند عوارض جانبی داشته باشد.

اگر در مصرف برنج زیاده روی کنیم چه اتفاقی در بدنمان می افتد؟

به گزارش وبلاگ هاپرسین، برنج به عنوان یک دانه غلات، پرمصرف ترین غذای اصلی برای بخش بزرگی از جمعیت بشری دنیا، به ویژه در آسیا است. این کالا پس از نیشکر و ذرت سومین کالای کشاورزی در دنیا است. برنج مهمترین غله از نظر تغذیه و کالری دریافتی انسان است که بیش از یک پنجم کالری مصرفی انسان در سراسر دنیا را تامین می نماید.

برنج، یک لپه ای، به طور معمول به عنوان یک گیاه یک ساله کشت می گردد، اگرچه در منطقه ها گرمسیری می تواند به عنوان یک محصول چند ساله کاشته گردد و می تواند تا 30 سال محصول جیره فراوری کند. کشت برنج برای کشورها و منطقه های که هزینه های کارگری کم و بارندگی زیاد دارند، بسیار مناسب است، زیرا کشت برنج کار فشرده ای است و به آب فراوان احتیاج دارد.

  • ساده ترین روش تشخیص برنج ایرانی اصل از تقلبی

عوارض مصرف زیاد برنج

1. سمیت آرسنیک

برنج نسبت به سایر محصولات غذایی آرسنیک بیشتری جمع می نماید. در واقع، این تنها بزرگترین منبع غذایی آرسنیک غیر آلی است که شکل سمی تری دارد. در حالی که آرسنیک غذایی به طور کلی در مقادیر کم وجود دارد و هیچ علامت فوری مسمومیت ایجاد نمی نماید، مصرف طولانی مدت آرسنیک غیرآلی ممکن است باعث مسائل عصبی مختلف در بچه ها و نوجوانان گردد، مانند اختلال در تمرکز، یادگیری و حافظه، کاهش هوش و روابط اجتماعی.

  • برترین شیوه پخت برنج که نمی دانستید | برنج آبکش بخوریم یا کته؟ | این برنج ها آرسنیک بیشتری دارند | از بین بردن آرسنیک برنج با این روش

2. دیابت

برنج حاوی کربوهیدرات هایی است که در واقع برابر با داشتن قند است. بنابراین مصرف مکرر برنج در مقادیر زیاد می تواند باعث ایجاد بیماری دیس گردد. تیمی از محققان دریافتند که خوردن برنج سفید به صورت روزانه می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بعلاوه چاقی را افزایش دهد.

3. جایی برای رژیم غذایی متعادل باقی نمی گذارد

مصرف بیش از حد برنج یا هر ماده غذایی دیگر ممکن است باعث گردد که شما از سایر مواد مغذی مورد احتیاج بسیار کم بهره ببرید. با گذشت زمان بدن دچار کمبودهایی مانند ویتامین A، روی، آهن می گردد.

4. برنج از جذب چندین ویتامین و مواد معدنی جلوگیری می نماید

برنج زمانی که به صورت زیاد مصرف گردد، جذب مواد مغذی حیاتی مانند روی را کاهش می دهد. وابستگی به برنج به عنوان یک منبع غذایی غالب نیز منجر به کمبود ویتامین A می گردد.

5. بر متابولیسم گلوکز در بدن تأثیر می گذارد

در نتیجه کالری کم و محتوای کربوهیدرات بالا، خوردن بیش از حد برنج ممکن است بر متابولیسم گلوکز و فراوری انسولین در بدن شما تأثیر منفی بگذارد. این می تواند منجر به افزایش وزن، مقاومت به انسولین و حتی دیابت گردد.

6. ایجاد نفخ شکم

برنج به راحتی معده شما را پر می نماید و ممکن است احساس نفخ کنید. بلافاصله بعد از خوردن برنج به رختخواب رفتن برای سلامتی خوب نیست. اگرچه، خوبی برنج این است که به راحتی هضم می گردد. بعلاوه پس از خوردن برنج اغلب احساس گرسنگی می کنید و این منجر به پرخوری می گردد.

  • چطور نفخ شکم را درمان کنیم؟ | برطرف نفخ شکم با چند راه ساده

7. افزایش وزن

برنج پخته حاوی کالری بالایی است و به همین علت مصرف برنج می تواند وزن شما را افزایش دهد. برای اینکه وزن خود را کنترل کنید، برنج را در مقادیر میانه مصرف کنید.

8. ایجاد بی حالی

اگر در ناهار خود برنج زیادی میل می کنید، ممکن است بلافاصله بعد از غذا احساس خواب آلودگی کنید. این به این علت است که برنج کالری بالایی دارد و پس از آغاز فرآیند متابولیسم بدن شما را خسته می نماید.

خطرات خوردن برنج خام

مصرف برنج خام با چندین نگرانی سلامتی همراه است که در ادامه به آن می پردازیم:

مسمومیت غذایی

مصرف برنج خام یا نیم پز می تواند خطر مسمومیت غذایی را افزایش دهد. این به این علت است که برنج می تواند حاوی باکتری های مضر مانند باسیلوس سرئوس (B. cereus) باشد. B.cereus نوعی باکتری است که معمولا در خاک یافت می گردد و می تواند برنج خام را آلوده کند. این باکتری می تواند هاگ تشکیل دهد، که می تواند به عنوان یک سپر عمل کند و به B.Cereus اجازه می دهد تا از پخت و پز زنده بماند.

با این حال، این باکتری به طور کلی در خصوص برنج تازه پخته شده نگران نماینده نیست زیرا دمای بالا می تواند رشد آن را به حداقل برساند. در حالی که با برنج خام، نپخته و نامناسب نگهداری شده، دمای سردتر ممکن است باعث رشد آن گردد.

مسمومیت غذایی مرتبط با B. Cereus ممکن است علائمی مانند تهوع، استفراغ، گرفتگی معده، یا اسهال را در عرض 15 تا 30 دقیقه پس از مصرف ایجاد کند.

مسائل گوارشی

برنج خام دارای چندین ترکیب است که ممکن است باعث مسائل گوارشی گردد. برای آغاز، حاوی لکتین است، نوعی پروتئین که به عنوان یک حشره کش طبیعی عمل می نماید. لکتین ها گاهی اوقات به عنوان مواد ضد مغذی شناخته می شوند زیرا ممکن است توانایی بدن شما برای جذب مواد مغذی را کاهش دهند. انسان قادر به هضم لکتین ها نیست، بنابراین آنها بدون تغییر از دستگاه گوارش شما عبور می نمایند و ممکن است به دیواره روده آسیب برسانند. این ممکن است منجر به علائمی مانند اسهال و استفراغ گردد. به طور معمول، زمانی که برنج پخته می گردد، بیشتر این لکتین ها با حرارت از بین می روند.

سایر نگرانی های سلامتی

در بعضی موارد، میل به خوردن برنج خام می تواند نشانه ای از یک اختلال در خوردن باشد که به عنوان پیکا شناخته می گردد(میل به خوردن غذاها یا مواد غیر مغذی) اگرچه پیکا غیر معمول است، اما احتمال بروز آن در بچه ها و زنان باردار بیشتر است. در بیشتر موارد موقتی است اما ممکن است احتیاج به مشاوره روانشناسی داشته باشد.

مصرف مقادیر زیاد برنج خام ناشی از پیکا با عوارض جانبی مانند خستگی، درد شکم، ریزش مو، آسیب دندان و کم خونی ناشی از فقر آهن همراه است. اگر مشکوک هستید که شما یا کسی که می شناسید ممکن است پیکا داشته باشد، مهم است که در پی مشاوره پزشکی باشید، زیرا این شرایط ممکن است باعث عوارض جدی برای سلامتی گردد.

منبع: بیتوته

منبع: همشهری آنلاین

به "اگر در مصرف برنج زیاده روی کنیم چه اتفاقی در بدنمان می افتد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر در مصرف برنج زیاده روی کنیم چه اتفاقی در بدنمان می افتد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید