رتبه 89 تحقق دولت الکترونیکی ایران بین 193 کشور، چرا دولت الکترونیک در کشور کامل نیست؟
به گزارش وبلاگ هاپرسین، باقری اصل در پاسخ به سوال خبرنگار درباره رتبه ایران در شاخص های دولت الکترونیک در رده بندی های جهانی گفت: در سال 2016 با 48 درصد تحقق دولت الکترونیکی رتبه 106 جهان را داشته ایم؛ در سال 2018 با 60 درصد رتبه 86 جهان را کسب کردیم و در سال 2020 با 65 درصد تحقق دولت الکترونیکی رتبه 89 را بین 193 کشور جهان به دست آورده ایم.

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت وبلاگ هاپرسین، رضا باقری اصل دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در نشست خبری با موضوع جلسه ارزیابی دور هشتم دولت الکترونیک گفت: این گزارش شامل کارنامه دولت الکترونیکی در هشتمین ارزیابی است.
وی گفت: قرار بود این نتایج این ارزیابی تا نیمه آذر ماه اعلام گردد و کوشش کردیم سر موعد محقق گردد که شد.
به گفته وی، در این ارزیابی ها دو رویکرد استمرار ارزیابی و بهبود ارزیابی ها را مورد توجه داریم. به این معنا که ارزیابی ها در دوره های سه ماهه و 6 ماهه حتما انجام گردد و در هر دوره هم شرایط ارزیابی برای دوره بعد سخت تر در نظر گرفته گردد.
باقری اصل ادامه داد: هدف از این ارزیابی آنالیز کیفیت وبگاه ها و خدمات الکترونیکی دستگاه های اجرایی است که شناسنامه خدمات آنها به تأیید سازمان اداری استخدامی کشور رسیده باشد و باید نتایج این ارزیابی را به شورای اجرایی فناوری اطلاعات ارائه کنیم.
وی درباره مدل اولویت سیاستی در این ارزیابی شرح داد: دولت کاربرمحور، دولت شفاف، دولت یکپارچه و دولت مشارکتی مدل ارزیابی ما را تشکیل می دهند که هر یک به ترتیب 40 درصد، 25 درصد، 25 درصد و 10 درصد محقق شده اند.
به گفته وی، در این دوره از ارزیابی کارنامه دولت الکترونیکی دو دستگاه به دستگاه های دوره قبلی اضافه شده و تعداد دستگاه ها به 168 دستگاه رسیده و دو خدمت به خدمات اضافه نموده شده و به این ترتیب تعداد خدماتی که وارد ارزیابی قرار گرفته اند به 5989 خدمت افزایش یافته است.
وی با مقایسه این دوره با اولین دوره ارزیابی گفت: در دوره اول تعداد خدمات فقط 573 خدمت بود و تعداد دستگاه ها 60 دستگاه بوده است.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات اضافه کرد: در این دوره از ارزیابی ها 168 دستگاه ارزیابی شده اند، 145 دستگاه در فرآیند ارزیابی ها فعال بوده اند، 17 دستگاه در فرآیند ارزیابی مشارکت ننموده اند و 6 دستگاه به علت نداشتن مصداق از ارزیابی ها حذف شده اند.
وی یادآور شد: سازمان بیمه سلامت در این مرحله بیشترین همکاری را نسبت به دیگر سازمان ها داشته است.
باقری اصل گفت: مقدار تحقق دولت الکترونیکی نسبت به شاخص های ارزیابی دوره هشتم 40 درصد شده است که نسبت به دوره قبل که 40.65 درصد بوده کاهش را نشان می دهد به این معنا که راستا پیش روی راه تحقق دولت الکترونیکی 40 درصد محقق شده و 60 درصد تحقق نیافته مانده است.
وی درباره دلایل عدم تحقق باقی راستا گفت: موضوعاتی از جمله تعارض منافع، پیچیدگی های دستگاه ها، رویه های سنتی و امضاهای طلایی باعث شده است که فناوری پشت در سازمان ها گیر کند.
به گفته وی، میانگین شرایط بلوغ الکترونیکی دستگاه های اجرایی در بخش کاربرمحور 53 درصد، در بخش شفافیت 29 درصد، در بخش یکپارچگی 31 درصد و در بخش مشارکتی 36 درصد احصا شده است.
وی گفت: ستاد وزارت کار، دستگاه برتر در این دوره از ارزیابی ها بوده است و سازمان ملی بهره وری ایران دستگاه دارای بیشترین رشد شناخته شده است.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات با اشاره به مهمترین بخش این گزارش شرح داد: درصد الکترونیکی شدن خدمات به این صورت است که 161 سرویس بیش از 90 درصد را محقق نموده اند، باقی سرویس های دولت بین 50 تا 90 درصد را محقق نموده اند که در این بخش 2238 خدمت وجود دارد. بعلاوه 3309 خدمت هم بین صفر تا 50 درصد محقق شده اند و 260 خدمت هم اقدامی برای الکترونیکی شدن ننموده اند.
وی گفت: اگر مردم از من بپرسند که چرا دولت الکترونیک در کشور کامل نیست؟ پاسخ این است که به خاطر 2238 خدمتی است که بین 50 تا 90 درصد محقق شده اند و به علت 3309 خدمتی است که بین صفر تا 50 درصد الکترونیکی شدند و 260 خدمتی که الکترونیکی نشده اند.
باقری اصل در پاسخ به سوال خبرنگار درباره رتبه ایران در شاخص های دولت الکترونیک در رده بندی های جهانی گفت: در سال 2016 با 48 درصد تحقق دولت الکترونیکی رتبه 106 جهان را داشته ایم؛ در سال 2018 با 60 درصد رتبه 86 جهان را کسب کردیم و در سال 2020 با 65 درصد تحقق دولت الکترونیکی رتبه 89 را بین 193 کشور جهان به دست آورده ایم.
وی در پاسخ به این سوال دیگر خبرنگار درباره اینکه پروژه این ارزیابی ها قرار است تا چه مدت انجام گردد گفت: فعلاً قرار است در بازه های سه ماه و 6 ماه یکبار ارزیابی ها را انجام دهیم و در هر دوره شاخص ها را بهبود ببخشیم.
باقری اصل از برگزاری جلسه اول شورای اجرای فناوری اطلاعات با حضور رئیس جمهور تازه در آینده نزدیک اطلاع داد و گفت: کوشش داریم که الزامات تحقق دولت هوشمند را تصویب کنیم که یکی از آنها این است که دیتای مردم فقط یکبار نزد دولت ذخیره گردد و باقی ارجاعات به دیتای مردم از این طریق صورت گیرد.
وی گفت: بعلاوه در بودجه سال 1401 در کوشش هستیم که ضمانت اجرایی بهتری برای دولت الکترونیک در نظر گرفته گردد.
انتهای پیغام/
منبع: خبرگزاری فارس