رژیم غذایی که شما را افسرده نمی کند!
به گزارش وبلاگ هاپرسین، یک کارشناس ارشد تغذیه بالینی تاکید نمود که مصرف کردن یا نکردن برخی از خوراکی ها و داشتن رژیم غذایی، در کسانیکه مستعد یا دچار افسردگی هستند، تاثیر فزاینده یا پیشگیرانه دارد.

به گزارش ایسنا، افروز پیش بین، گفت: افسردگی از شایع ترین مسائل بهداشت روان است که عوامل تغذیه ای نقش مهمی در بروز و البته پیشگیری از ابتلا به آن دارد.
او گفت: کسانی که دچار افسردگی هستند، اغلب تغذیه نامناسبی داشته و از این جهت نیز در معرض خطر قرار دارند. هنگامی که فردی دچار افسردگی باشد، سطح انرژی در او کمتر از حد معمول است و اشتیاق و اشتها برای غذا در او از بین می رود، در نتیجه تغذیه فرد دچار اختلال می گردد.
این کارشناس تغذیه گفت: کمبود بعضی از مواد در رژیم غذایی فرد می تواند سبب ایجاد افسردگی گردد یا حالت افسردگی را در فرد تشدید کند.
او شرح داد: اسید های چرب امگا3، اسید فولیک، ویتامین ب12، روی، آهن، منیزیم و ... جزو مواد غذایی و مغذی قرار دارند که بر ایجاد یا تشدید افسردگی تاثیرگذار است.
پیش بین در مورد اسید های چرب امگا3، گفت: کمبود این مواد در رژیم غذایی می تواند فرد را مستعد افسردگی کند. منابع غذایی این اسید چرب شامل غذا های دریایی، تخم مرغ غنی شده با امگا3، روغن کانولا، روغن بذرکتان، گردو، سویا و سبزی های برگ سبز است.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه سطح اسید فولیک در خون بعضی از افراد مبتلا به افسردگی پایین است، گفت: جگر، قارچ، سبزی های برگ سبز، گوشت گاو کم چربی، نان گندم کامل و لوبیا از منابع اسید فولیک است.
او افزود: سطوح بالاتر ویتامین ب 12 در خون افراد افسرده سبب می گردد که این افراد به درمان پاسخ بهتری بدهند بنابراین مبتلایان به افسردگی باید از منابع غذایی حاوی این ویتامین نظیر جگر، شیر، ماهی، تخم مرغ و گوشت در رژیم غذایی خود بگنجانند.
پیش بینی بعلاوه روی را یکی از عناصر تاثیرگذار در عملکرد مناسب سیستم عصبی دانست و گفت: تعادل این عنصر در بدن در پیشگیری و درمان افسردگی موثر و مرغ، ماهی، شیر، جگر، غلات کامل و مغز ها از منابع این عنصر تاثیرگذار است.
وی با یادآوری اینکه کمبود آهن نیز می تواند سبب بی حوصلگی فرد شده و استفاده از مکمل های حاوی آهن در بهبود خلق و خوی افراد تاثیرگذار است، گفت: غلات کامل، نان غنی شده، غذا های دریایی، گوشت فاقد چربی، زرده تخم مرغ و ... از موادغذایی تامین کننده آهن مورد احتیاج بدن است.
این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اهمیت ویتامین ای، گفت: این ویتامین به دلیل اثر آنتی اکسیدانی زیادی که دارد می تواند در پیشگیری و درمان افسردگی موثر باشد. از آنجایی که این ویتامین به یاری گیاهان ساخته می گردد، روغن های گیاهی برترین منابع آن است. باید توجه داشت که سرخ کردن در دمای بالا باعث تخریب ویتامین E می گردد.
پیش بین با اشاره به اینکه سطح منیزیم در افراد مبتلا به افسردگی کمتر از افراد سالم است، اعلام نمود: به نظر می رسد که دریافت منیزیم در کاهش افسردگی موثر خواهد بود بنابراین پیشنهاد می گردد که همه افراد در رژیم غذایی روزانه، دانه ها، مغز ها، حبوبات، سبزی های برگ سبز تیره را بگنجانند.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید نمود که پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل، دریافت مواد مغذی به میزان کافی و داشتن وزن مناسب در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است.
منبع: فرارو