طرز تهیه ترشی خیار چنبر به 7 روش مختلف

به گزارش وبلاگ هاپرسین، اگر طعم خیار چنبر را دوست دارید، حتما ترش آن هم برای شما مجذوب کننده خواهد بود. اصالت این ترشی خوشمزه، به شهر قزوین برمی گردد و بسته به اینکه در آن، از چه چاشنی ها یا موادی استفاده کنید، طعم های فوق العاده و متنوعی را تجربه خواهید کرد. در این مطلب از خبرنگاران ، طرز تهیه ترشی خیار چنبر قزوین را به 7 روش مختلف خواهید دید که تقریبا هر سلیقه ای را راضی می کند. با ما همراه باشید. البته، پیشنهاد می کنیم که اگر به طعم ترشی علاقه دارید، بعد از این مقاله طرز تهیه ترشی فلفل کبابی را نیز در سایت خبرنگاران مطالعه کنید.

طرز تهیه ترشی خیار چنبر به 7 روش مختلف

ترشی خیار چنبر

تعداد نفرات15 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت1 ساعت
اندازه سختیسختی کم

ترشی خیار چنبر، تحفه خوش طعم قزوینی ها

دقت کنید که جدا از روشی که برای طرز تهیه ترشی خیار چنبر در پیش می گیرید، تمام مواد این ترشی باید خشک باشند، در غیر این صورت، ترشی در زمان کوتاهی کپک زده و کیفیت خود را از دست خواهد داد. در ادامه، به جدول مشخصات غذایی و طرز تهیه این ترشی سنتی و خوشمزه توجه کنید:

مواد لازم برای تهیه ترشی خیار چنبر

سبزی معطر ترشی خیار چنبر می تواند ترکیبی از نعنا، ریحان، مرزه، شوید و ترخون باشد. البته این موضوع سلیقه ای است و می توانید در تهیه این ترشی، از انواع سبزیجات معطر محلی مانند خالواش یا چوچاق هم استفاده کنید. به علاوه، ریختن چند برگ تازه کرفس، عطر ترشی را بیشتر و بهتر می کند. مواد لازم را در ادامه ببینید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
خیار چنبر2 کیلو
فلفل تند5 عدد
سیر6 حبه
سرکهبه اندازه لازم
سبزیجات معطر2 قاشق غذاخوری
سیاه دانهیک قاشق چایخوری
زردچوبهیک قاشق چایخوری
نمکیک قاشق چایخوری

مراحل طرز تهیه ترشی خیار چنبر

برای تهیه یک ترشی خوشمزه و خوش عطر، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: اولین مرحله از طرز تهیه ترشی خیار چنبر این است که خیارها را بشویید و به صورت حلقه ای خرد کنید.
  • مرحله دوم: خیارهای حلقه شده و نمک و زردچوبه را داخل قابلمه مناسبی ریخته و به اندازه ای سرکه بریزید که کاملا روی سطح خیارها را بگیرد.
  • مرحله سوم: قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و صبر کنید تا سرکه بجوشد. در این زمان، کف های جمع شده در سطح سرکه را با قاشق بگیرید و حرارت را خاموش کنید.
  • مرحله چهارم: در تابه ای مناسب برای چند دقیقه سیاه دانه را تفت دهید تا عطر آن بلند شود. سپس، آن را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: صبر کنید تا دمای ترشی، هم دمای محیط شود. سپس، فلفل، حبه های سیر و سبزیجات معطر را به ترشی اضافه کنید و کمی هم بزنید تا ترشی یکدست شود.
  • مرحله ششم: چند ظرف شیشه ای تمیز و کاملا خشک آماده کنید و ترش را داخل آن ها بریزید. درب شیشه ها را محکم ببندید و آن ها را برای یک هفته در یخچال بگذارید. ترشی خیار چنبر پس از یک هفته ماندن در یخچال، آماده مصرف است. اما اگر می خواهید طعم ملایم تری داشته باشد، می توانید به جای سرکه خالص، از مخلوط آب جوشیده و سرکه استفاده کنید.

طرز تهیه انواع ترشی خیار چنبر

اگر به این ترشی علاقه داشته باشید، می توانید انواع مختلف آن را که در ادامه آمده است نیز تهیه کنید:

طرز تهیه ترشی خیار چنبر رنده شده

در طرز تهیه ترشی خیار چنبر به صورت رنده شده، به خیار چنبر، سیر، نمک، سرکه و چند برگ نعنای تازه نیاز دارید.

پس از اینکه خیار چنبرها را شستید و آن ها را کاملا خشک کردید، باید با پوست، رنده درشت کنید و داخل یک ابکش بگذارید تا آب اضافی آن برود. برای این کار، 7 تا 8 ساعت زمان لازم است و می توانید در این فاصله، یک پارچه تمیز روی خیارها بیندازید تا پلاسیده نشوند. پس از این مدت، خیارها را با دست فشار دهید تا آب مانده آن ها هم خارج شود. برگ های نعنا را به صورت جداگانه بشویید و خشک کنید. سپس با حبه های سیر داخل غذاساز بریزید و در صورت آب انداختن برگ های نعنا، آب آن ها را بگیرید. تمام مواد را با هم مخلوط کرده، در شیشه ای مناسب بریزید و روی آن ها را با سرکه پر کنید. شیشه را داخل یخچال قرار دهید و 2 هفته صبر کنید تا ترشی چنبر رنده شده شما آماده مصرف شود.

طرز تهیه ترشی خیار چنبر با تمر هندی

چاشنی های این دستور، رب انار، گلپر و تمبر هندی هستند که باید با خیار چنبر، سرکه و آب جوشیده و نمک مخلوط شوند.

برای تهیه ترشی به این روش، خیار چنبرها را خرد کنید و لابه لای آن ها اندازهی نمک بریزید تا آب اضافه آن ها گرفته شود. در ظرفی دیگر، تمبر هندی را با آب و سرکه نرم کنید و بعد از گذراندن از صافی، به آن نمک، گلپر و رب انار اضافه کنید. خیار چنبرها را داخل این مایع بریزید و در ظرفی شیشه ای برای یک الی 2 هفته در یخچال بگذارید تا ترشی برسد و آماده مصرف شود. مزه غالب ترشی خیار چنبر با این روش، مزه گلپر است.

طرز تهیه ترشی خیار چنبر با پودر انبه

این ترشی علاوه بر خیار چنبر، سیر، فلفل تند، سرکه و نمک، به اندازهی روغن زیتون، تمر هندی و پودر انبه هم نیاز دارد تا بتوانید طعم متفاوتی را ایجاد کنید. ضمناً افزودن اندازهی تخم گشنیز و سیاه دانه هم طعم و عطر این ترشی سنتی را بهتر خواهد کرد.

طرز تهیه ترشی خیار چنبر با این روش به شرح زیر است:

تمر هندی را در اندازهی آب بخیسانید و آن را از صافی رد کنید. خیار چنبرها را هم حلقه حلقه کرده و کنار بگذارید. سیر را با فلفل و سیاه دانه و تخم گشنیز بکوبید و با تمر هندی صاف شده، خیارهای حلقه ای، سرکه، پودر انبه و اندازهی نمک در ظرفی مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. البته این ترکیب نباید زیاد جوش بخورد. در مرحله آخر، روغن زیتون را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید و بگذارید مواد ترشی سرد شود. سپس آن را داخل ظرفی شیشه ای ریخته و در یخچال قرار دهید.

ترشی خیار چنبر و شوید

این ترشی با خیار بوته ای، کیفیت و طعم بهتری دارد و شبیه طرز تهیه خیار شور درست می شود. اما در صورت استفاده از خیار چنبر هم دستور تهیه آن تفاوت چندانی ندارد و کافیست در مواد اولیه این ترشی که در ابتدای مقاله آمد، سبزیجات معطر را با اندازهی شوید تازه جایگزین کنید و هنگام پر کردن ظرف ترشی، از شوید های خرد شده، لابه لای خیار چنبر و باقی مواد، قرار دهید.

طرز تهیه ترشی خیار چنبر شکم پر

اگر ترشی خیار چنبر را به صورت شکم پر درست کنید، می توانید از آن به عنوان یک دورچین خوشمزه و خوش عطر و بو در سینی غذاها استفاده کنید.

مانند دستورهای قبل، خیار چنبر، سرکه، فلفل، سیر و نمک، اجزای ثابت این ترش هستند که لازم است به آن اندازهی هویج، سبزیجات معطر و ادویه های ترشی مثل نعنا، جعفری، مرزه و… اضافه کنید. خیار چنبرها را بشویید و خشک کنید و داخل آن ها را با یک قاشق کوچک خالی کنید. ترکیبی از سبزیجات معطر، هویج نگینی، فلفل سبز و سیر خرد شده درست کنید و ادویه جات و نمک آن را اندازه کنید. دقت داشته باشید که تمام مواد حتما خشک باشند. سپس شکم خیارها را با این مخلوط پر کرده و آن ها را در ظرفی مناسب بچینید و با سرکه روی آن ها را بپوشانید. ظرف را دو هفته در یخچال بگذارید تا ترشی شکم پر خوشمزه شما آماده شود. در این دستور می توانید از سبزیجات خشک هم استفاده کنید. اگر در هنگام مصرف، خیارها را به صورت حلقه ای برش بزنید، ظاهر ترشی شما بسیار مجذوب کننده تر خواهد بود. نوش جان

طرز تهیه ترشی لیته خیار چنبر

در این روش علاوه بر مواد همیشگی این ترشی، باید در کنار خیار چنبر، اندازهی هویج و مغز کرفس با برگ هم آماده کنید.

برای تهیه لیته خیار چنبر، هویج و خیار را به صورت ریز رنده کرده و با فلفل و سیر و کرفس ریز شده مخلوط کنید. اگر می خواهید لیته یکدست تری داشته باشید، این کار را با بلندر انجام دهید. در نهایت، سرکه، ادویه جات، نمک و سبزیجات معطر تازه یا خشک را به مخلوط خیار چنبر اضافه کرده و ظرف آن را در یخچال بگذارید. مزیت مهم طرز تهیه ترشی خیار چنبر به این روش این است که این ترشی بلافاصله قابل مصرف است و نیازی به جا افتادن ندارد.

ترشی خیار چنبر را همین حالا مزه کنید…

اگر اجرای طرز تهیه ترشی پیاز قرمز ، ترشی فلفل کبابی یا روش های مختلف طرز تهیه ترشی خیار چنبر که در این مطلب خواندید، برای شما سخت است، چرا این ترشی های خوشمزه را از وبلاگ هاپرسین سفارش نمی دهید؟! شما می توانید در کمترین زمان ممکن و با چند کلیک ساده، انواع مختلف ترشی های ساده و مخلوط اشتها آور را درب منزل خود تحویل بگیرید. پس منتظر چه هستید؟! همین الان از طریق سفارش آنلاین غذا در وبلاگ هاپرسین اقدام کنید و لحظات خوشی را برای خود و عزیزانتان رقم بزنید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه ترشی خیار چنبر به 7 روش مختلف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی خیار چنبر به 7 روش مختلف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید