طرز تهیه کباب ترش شمالی ، غذای محبوب گیلانی ها

به گزارش وبلاگ هاپرسین، بخش شمالی کشور ایران دارای غذاهای سنتی بسیار زیادی است که ترش کباب یا همان کباب ترش گیلانی یکی از معروف ترین آن ها است. از دیگر غذاهای معروف در شمال ایران می توان به فسنجان (در سراسر ایران رواج یافته است)، میرزا قاسمی، مرغ ترش و ترشی تره اشاره نمود. به طور کلی غذاهای شمالی بسیار خوش طعم هستند و ارزش حداقل یک بار امتحان را دارد. حال اگر دوست دارید که امروز با طرز تهیه کباب ترش آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

طرز تهیه کباب ترش شمالی ، غذای محبوب گیلانی ها

https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/05/16.Kabab-Torsh-V2.mp4

کباب ترش شمالی

تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذا60 دقیقه
مقدار سختیسخت

کباب ترش شمالی، پرچمدار غذاهای گیلانی

در طرز تهیه کباب ترش گیلانی معمولاً از برش های بدون چربی گوشت گاو یا گوشت بره استفاده می گردد که در یک ترکیب خوش طعم از رب انار، گردو، سیر، جعفری و روغن زیتون ترکیب می شوند.

برای تهیه این غذای خوشمزه و پر هوادار باید گوشت را به سیخ بزنید و سپس کباب کنید. به طور معمول این غذا را با سبزیجات تازه و برنج سرو می نمایند.

بهتر است بدانید که آنچه این غذا با گوشت را به طرز دلپذیری خوش طعم می نماید، استفاده از گیاهان مختلف تازه و آب انار یا رب است که باعث می گردد گوشت در مدت زمان طولانی ترش و نرم گردد. همان طور که می دانید سرو غذا با سبزی های معطر و همراه با چاشنی های دیگر لذت غذا خوردن را چندین برابر می نماید. عناصر ترش و معطر ترکیبی جادویی را در غذاهای ایرانی ایجاد می نماید و این غذا این هماهنگی کامل را برجسته و به نمایش می گذارد. کباب ترش گیلانی نوعی کباب است که اصالتی شمالی - گیلانی دارد. این غذا طعمی ترش و بسیار خوشمزه دارد و می توان گفت که حتی اگر اهل شمال کشور ایران هم نباشید، حتما هوادار کباب ترش خواهید شد. گفتنی است که طعم این کباب از کباب های دیگر فرق دارد و مورد پسند افراد بسیاری واقع می گردد. نکته مهم در طرز تهیه کباب ترش گیلانی استفاده از سبزیجات محلی شمالی است. البته اگر این سبزی ها را در دسترس ندارید می توانید از سبزی های جایگزینی بجای آن ها بهره ببرید.

به طور سنتی، در این غذا از یک گیاه کاملاً تازه و خاص استفاده می نمایند که در استان های گیلان و مازندران رشد می نماید. این گیاه چوچاق نامیده می گردد. در صورتی که سفر به شمال ایران برای شما امکان پذیر باشد می توانید به راحتی این گیاه را خریداری نمایید. در این مطلب طرز تهیه کباب ترش گیلانی آموزش داده می گردد. این یک دستور العمل بسیار آسان است، شما فقط باید یک شب قبل سس گوشت را تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه کباب ترش گیلانی

مواد لازم برای تهیه کباب ترش ایرانی به توضیح زیر است:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
گوشت گوسفند یا گوساله300 گرم
پیاز1 عدد میانه
رب انار3 قاشق سوپ خوری
گردوی آسیاب شده100 گرم
سبزی (جعفری، ترخون، گشنیز، مرزه، چوچاق)به مقدار لازم
سیر2 حبه
نمک و فلفلبه مقدار لازم
گوجه فرنگیبه مقدار لازم

طرز تهیه کباب ترش گیلانی

طرز تهیه کباب ترش به این صورت است:

  • مرحله اول: در ابتدا گوشت را به قطعات مناسب خرد نموده و در کاسه ای با مقدار مناسب بریزید.
  • مرحله دوم: یک پیاز را پوست کنده و با رنده آن را رنده کنید.
  • مرحله سوم: گردوها را نیز آسیاب نموده یا در میکسر خرد کنید و به پیازهای رنده شده اضافه کنید. سپس رب انار را به مخلوط اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله سبزی ها را بشویید و ریز خرد کنید و آن ها را به مخلوط پیاز و گردو و رب انار اضافه کنید. حال می توانید مواد به جامانده را ترکیب کنید و تا موقعی که به یک خمیر خامه ای طور برسید این عمل را انجام دهید.

نکته1: از سبزی های شمالی که مخصوص این غذا هستند، بهره ببرید. اگر از سبزی های محلی مانند چوچاق، خالواش و بینه در تهیه کباب ترش گیلانی بهره ببرید این غذا طعم اصیل تر و دلپذیرتری خواهد داشت. در صورتی که دسترسی به این سبزی ها برایتان مقدور نباشد می توانید، گشنیز و جعفری را اضافه کنید. سیر خرد شده را نیز به مخلوط مورد نظر اضافه کنید.

نکته 2: توجه داشته باشید که نمک را به هیچ عنوان در این زمان اضافه نکنید، در صورتی که نمک را در این مرحله اضافه کنید گوشتتان سفت می گردد. تکه های گوشت خرد شده تان را در سس بخوابانید و به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. هر چه گوشت مدت زمان بیشتری در سس بماند خوشمزه تر می گردد. البته توجه داشته باشید استراحت گوشت در سس ها به صورت استاندارد باید به مدت 12 تا 24 ساعت باشد اما اگر عجله دارید 4 ساعت نیز کفایت می نماید.

  • مرحله پنجم: بعد از در آوردن گوشت ها از یخچال، آن ها را به سیخ کشیده و در منقل روی زغال کباب کنید. دائم سیخ ها را جا به جا کنید تا کباب به طور یکنواخت بپزد.
  • مرحله ششم: چند عدد گوجه فرنگی را بریده یا کامل به سیخ بزنید و آن ها را نیز کباب کنید. کباب ترش گیلانی شما آماده است.

برای آشنایی با طرز تهیه کباب های دیگر، سری هم به طرز تهیه چنجه کباب بزنید.

طرز تهیه ترش کباب گیلانی روی گاز در ماهیتابه

جالب است بدانید که کباب ترش را می توانید در ماهیتابه و روی گاز هم درست کنید. در طرز تهیه کباب ترش روی گاز بهتر است گوشت ها را مقداری بکوبید، پس از اینکه بافت آن نرم شد، درون ظرفی بریزید و همچون مراحل درست کردن آن روی منقل و زغال، گردوی آسیاب شده، رب انار، سبزیجات و نمک و فلفل را با گوشت مخلوط کنید. سپس مقداری کره یا روغن را در ماهیتابه بریزید و گوشت ها در ماهیتابه قرار دهید.

نکاتی طلایی در خصوص پخت کباب ترش

نکات زیر را برای خوشمزه تر شدن این کباب عالی گیلانی، در نظر داشته باشید:

  1. شمالی ها در این غذا از سبزی های تازه محلی استفاده می نمایند، در صورتی که دسترسی به سبزی های ذکرشده ندارید، می توانید به جای آن از نعناع و گشنیز و جعفری بهره ببرید.
  2. با توجه به ذائقه خود می توانید، مقدار ترشی کباب ترش گیلانی را تغییر دهید. اگر طعم ترشی را دوست دارید از رب انار ترش و اگر زیاد اهل غذاهای ترش نیستید می توانید از رب انار ملس و شیرین بهره ببرید.
  3. می توانید مقداری هم از آب انار بهره ببرید تا سس شما رقیق تر و ترش تر گردد. گفتنی است که نباید هنگام اضافه کردن گوشت ها به سس درست شده برای این غذا از نمک بهره ببرید زیرا در صورت اضافه کردن نمک کباب ها آب میان بافتی خود را از دست می دهند و هنگام پختن خشک و سفت می شوند. بهتر است نمک را هنگامی که کباب روی زغال می پزد اضافه کنید.
  4. به خاطر داشته باشید که شعله های آتش باید میانه باشد. بطوری که کباب ترش نسوزد و در عین حال، کاملا پخته گردد. سیخ ها را چندین بار بچرخانید و قبل از خشک شدن کباب ها آن ها را از گرما دور کنید. بنابراین حواستان باشد که کباب ها را روی حرارت میانه و یکنواخت بپزید زیرا اگر بسوزد طعم بدی به خود می گیرد.
  5. مقدار زیادی فلفل بزنید، زیرا این غذا هرچه تندتر باشد دلچسب تر می گردد. همین نکته را اگر در طرز تهیه کوبیده مرغ نیز رعایت کنید، طعم مجذوب کننده تری از آن را تجربه خواهید کرد. بهتر است بدانید که اگر می خواهید کباب ترش گیلانیتان سفت نگردد و مقداری آبدار گردد نباید زیاد آن را بپزید.
  6. در طرز تهیه کباب ترش می توانید به جای رب انار، خود انار را به مخلوط سس اضافه کنید. حواستان باشد که انار را باید بسابید.
  7. جالب است بدانید که برای طرز تهیه کباب مرغ ترش تنها کافی است که به جای گوشت گوساله یا گوسفند از سینه یا ران مرغ بهره ببرید.
  8. اگر رب انار دارید و دسترسی به گوشت گوساله یا گوسفند ندارید، می توانید برای طرز تهیه کباب مرغ ترش با رب انار، مقداری رب انار به مخلوط اضافه کنید. این غذا را اگر با کته میل کنید بسیار لذت بخش خواهد بود.

لازم نیست برای خوردن کباب ترش تا گیلان سفر کنید…

همان طور که گفته شد، کباب ترش گیلانی یک کباب سنتی از استان های شمالی در ایران است. این غذا با گوشت گاو پخته می گردد. این غذا در سسی تهیه می گردد که از گردوی خرد شده، آب یا رب انار، جعفری خرد شده و سبزی های تازه و مخصوص، روغن زیتون و سیر خرد شده تشکیل شده است. شما می توانید بدون اختصاص دادن زمانی برای تهیه این غذای خوشمزه گیلانی در منزل، از سفارش غذا وبلاگ هاپرسین استفاده نموده و در زمانی کوتاه و باورنکردنی، غذای خود را در محل آدرس تحویل بگیرید.

در آخر، باید بگوییم که اگر به خوردن کباب علاقه دارید، می توانید مطالب زیر را نیز مطالعه کنید:

طرز تهیه چلوکباب سلطانی مخصوص

طرز تهیه مرغ ترش (جوجه کباب ترش) شمالی - گیلانی و مازندرانی

طرز تهیه کباب کوبیده در فر

طرز تهیه کباب کوبیده تابه ای

طرز تهیه کباب کوبیده مرغ

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه کباب ترش شمالی ، غذای محبوب گیلانی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب ترش شمالی ، غذای محبوب گیلانی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید