آیا تمیز کردن نمایشگر گوشی پوشش چربی گریز (اولئوفوبیک) آن را از بین می برد؟

به گزارش وبلاگ هاپرسین، آیا می دانستید روی نمایشگر گوشی یک پوشش چربی گریز موسوم به اولئوفوبیک واقع شده است که چربی را کنار می زند و تا حد زیادی از به جا ماندن اثر انگشت جلوگیری می نماید؟ این پوشش مهم تر از آن چیزی است که فکر می کنید. در این میان سوالی که ایجاد می گردد این است که آیا تمیز کردن نمایشگر این پوشش را از بین می برد؟ در ادامه به این موضوع می پردازیم.

آیا تمیز کردن نمایشگر گوشی پوشش چربی گریز (اولئوفوبیک) آن را از بین می برد؟

پوشش اولئوفوبیک چیست؟

کلمه اولئوفوبیک به معنای هراس از چربی است و به خوبی کارکرد آن را شرح می دهد. مهم ترین وظیفه این پوشش، دفع چربی قرار گرفته روی انگشتان است. این تعیینه پاک کردن نمایشگر را ساده تر می نماید و حتی اگر چربی انگشت به نمایشگر منتقل گردد، تاثیر آن را محدود نگه می دارد. بدون بهره گیری از این پوشش، نمایشگر گوشی شما خیلی سریع چرب می گردد و در نتیجه برای اسکرول و انجام کارهای مختلف با تجربه چندان جذابی روبرو نمی شوید.

در حقیقت وقتی این اتفاق می افتد، نشان می دهد که پوشش موردنظر تا حد زیادی از بین رفته است. در این شرایط تمیز نگه داشتن نمایشگر بسیار سخت تر می گردد و هنگام حرکت انگشت بر روی نمایشگر با اصطکاک بیشتری روبرو می شوید. به زبان ساده، پوشش اولئوفوبیک یک پوشش پلیمری است که ذرات چرب انگشت را پس می زند. وجود چنین تعیینه ای را معمولا متوجه نمی شوید اما اگر از بین برود، مطمئنا متوجه فقدان آن خواهید شد.

آیا الکل پوشش اولئوفوبیک را از بین می برد؟

در زمینه برترین راه برای تمیز کردن نمایشگر گوشی اطلاعات ضد و نقیض زیادی وجود دارد. به عنوان مثال بسیاری از کاربران بر این باور هستند که استفاده از الکل یا مواد حاوی الکل، پوشش اولئوفوبیک را از بین می برند. اما آیا این موضوع صحت دارد؟

چند سال قبل اپل دستورالعمل مربوط به نحوه صحیح تمیز کردن آیفون را منتشر کرد. اپل در این دستورالعمل به کاربران اعلام نموده که آن ها می توانند با الکل ایزوپروپیل 70 درصد، پاک نماینده کلروکس یا الکل طبی (اتانول) 75 درصد آیفون خود را تمیز نمایند. این شرکت بعلاوه هشدار داده که برای کار نباید از مایع های سفیدنماینده یا حاوی هیدروژن پراکسید استفاده گردد. سامسونگ هم توصیه های مشابهی مطرح نموده و اعلام نموده که این مواد نباید به طور مستقیم روی گوشی قرار بگیرند و برای این کار باید از دستمال میکروفایبر استفاده گردد.

هر دو شرکت به طور تعیین توصیه نموده اند که با الکل ایزوپروپیل 70 درصد هیچ مسئله ای برای تمیز کردن گوشی ایجاد نمی گردد. این در حالی است که با کمی جستجو در اینترنت می توانید ببینید که منابع زیادی مدعی شده اند الکل بالای 50 درصد به پوشش اولئوفوبیک آسیب می زند. بنابراین آیا اپل و سامسونگ عمدا مردم را به سمت خراب کردن نمایشگر خود سوق می دهند یا اینکه منابع متفرقه اطلاعات اشتباهی ارائه می نمایند؟

در کنار درصد الکل، باید به تعداد دفعاتی که نمایشگر گوشی را تمیز می کنید نیز توجه کنید. در حقیقت استفاده مکرر از چنین موادی بیشترین آسیب را وارد می نماید. حتی اگر برای تمیز کردن گوشی از الکل های با درصد پایین بهره ببرید، به مرور زمان می توانند پوشش اولئوفوبیک را تخریب نمایند.

در رابطه با تعداد دفعات تمیز کردن گوشی، باید بگوییم که بهتر است هر روز چنین کاری را انجام ندهید. از سوی دیگر با کمی آب و دستمال میکروفایبر هم می توانید گوشی خود را به خوبی تمیز کنید.

آیا پوشش اولئوفوبیک قابل ترمیم است؟

اگرچه تمیز کردن زیاد گوشی سرعت تخریب پوشش اولئوفوبیک را زیاد می نماید، اما در کل این پوشش به مرور زمان از بین می رود. در صورت از بین رفتن این پوشش، می توانید گلس های محافظ باکیفیت را بخرید که معمولا دارای چنین پوششی هستند. با از بین رفتن پوشش اولئوفوبیک این گلس ها هم می توانید به راحتی گلس محافظ را تعویض کند.

از سوی دیگر، می توانید کیت پوشش اولئوفوبیک را بخرید. با خرید این وسایل، کافی است طبق دستورالعمل ارائه شده چند قطره روی نمایشگر بچکانید و سپس مایع موردنظر را به طور یکسان روی تمام بخش های نمایشگر پخش کنید. بعد از چند ساعت می توانید بار دیگر این کار را تکرار کنید. باید خاطرنشان کنیم این مایع کیفیت پوشش اولئوفوبیک اصلی گوشی را ندارد و به همین دلیل دوام کمتری هم دارد.

سخن آخر

در نهایت بار دیگر باید به سوال مطرح شده در تیتر برگردیم؛ آیا تمیز کردن نمایشگر گوشی منجر به تخریب پوشش اولئوفوبیک می گردد؟ جواب کوتاه به این سوال بله است. اما در نهایت استفاده معمولی از گوشی هم در نهایت این پوشش را از بین می برد. هرچقدر هم مراقب باشید، قرار نیست این پوشش برای همواره دوام بیاورد. با این حال اگر وسواس دارید و مرتبا گوشی خود را تمیز می کنید، با این کارها دوام این پوشش را به طور قابل توجهی کاهش می دهید. اگرچه تمیز کردن گوشی مهم است، اما در این زمینه زیاده روی نکنید.

منبع: How To Geek

منبع: دیجیکالا مگ

به "آیا تمیز کردن نمایشگر گوشی پوشش چربی گریز (اولئوفوبیک) آن را از بین می برد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا تمیز کردن نمایشگر گوشی پوشش چربی گریز (اولئوفوبیک) آن را از بین می برد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید