سفری به دنیای آتشین: تندترین فلفل های جهان را بشناسید
به گزارش وبلاگ هاپرسین، تند بودن غذاها در فرهنگهای مختلف، نهتنها یک ویژگی طعمی، بلکه بخشی از هویت غذایی مردم در سراسر جهان است. این طعم خاص و پرهیجان که توسط فلفلها به غذاها اضافه میشود، مدیون مادهای شیمیایی به نام کاپسایسین است. میزان تندی فلفلها به کمک مقیاس اسکوویل سنجیده میشود، که میزان سوزش و تندی هر نوع فلفل را از ملایم تا فوقالعاده تند طبقهبندی میکند. در این مطلب، شما را به دنیایی میبریم که در آن فلفلها نهتنها چاشنی، بلکه ماجراجوییهای بیپایان طعمی به همراه دارند.

طعم های تند در غذاهای مختلف سراسر جهان معمول و رایج بوده و فلفل ها منبع اولیه تندی انواع مختلف سس ها و غذاها هستند. احساس سوزش فلفل های تند، از میزان کاپسایسین (capsaicin) موجود در آنها می آید و با استفاده از مقیاس اسکوویل (Scoville - مقیاسی برای سنجش مقدار تندی) میزان گیری می شوند.
در ادامه بعضی از تندترین فلفل های سراسر جهان را به شما معرفی می کنیم.
1. فلفل های سرانو (Serrano Chilies)
فلفل های سرانو یک ماده غذایی متداول در تهیه سس های مکزیکی هستند که از نظر اندازه تندی، در پایین ترین سطح قرار دارند و اندازه تندی آنها بر اساس مقیاس اسکوویل بین 10000 تا 25000 واحد است.
2. فلفل های آجی (Aji Chilies)
فلفل های آجی که انواع مختلفی دارند برای استفاده در غذاهای پرویی رایج هستند و اندازه تندی آنها براساس مقیاس اسکوویل بین 30000 تا 50000 واحد است.
3. فلفل پیری پیری (Piri-Piri Chilli)
فلفل های پیری پیری که فلفل چشم پرنده آفریقایی (African birds eye chilli) نیز نامیده می شوند، در سراسر آفریقا رشد می نمایند و اندازه تندی آنها براساس مقیاس اسکوویل به 175000 واحد می رسد و در تهیه سس پیری پیری پرتقالی استفاده می گردد.
4. فلفل چشم پرنده (Birds eye Chilli)
فلفل چشم پرنده که به نام فلفل تای (thai chilli) نیز شناخته می گردد، معمولا در جنوب شرقی آسیا یافت شده و اندازه تندی آن براساس مقیاس اسکوویل بین 100000 تا 225000 واحد است.
5. فلفل اسکاچ بونت (Scotch Bonnet Chilli)
فلفل اسکاچ بونت عمدتاً در جزایر کارائیب یافت می شوند و اندازه تندی آن بر اساس مقیاس اسکوویل بین 100000 تا 350000 واحد است. این فلفل ها به علت تندی خاص و شیرینی که هنگام استفاده در سس ها ایجاد می نمایند، شناخته شده هستند.
6. فلفل هابانرو (Habanero Chilli)
اندازه تندی فلفل هابانرو براساس مقیاس اسکوویل بین 100000 تا 350000 واحد است و به طور فراوان در مکزیک و آمریکای جنوبی رشد می نمایند.
7. فلفل ساوینا هابانروی قرمز (Red Savina Habanero)
فلفل ساوینای قرمز گونه ای از فلفل هابانرو است که در کالیفرنیا فراوری شده و از گونه های نرمال اولیه تندتر است. اندازه تندی این فلفل بر اساس مقیاس اسکوویل 577000 واحد است.
8. فلفل های قست (Ghost Chilli)
فلفل های بات جلوکیا (Bhut Jolokia) که با نام فلفل قست نیز شناخته می شوند، گونه ای فلفل تند است که در درجه اول در هند فراوری می گردد و اندازه تندی آن بر اساس مقیاس اسکوویل بین 855000 تا 1000000 واحد است. این فلفل قبل از فراوری فلفل کارولینا ریپر (Carolina Reaper)، تندترین فلفل جهان محسوب می شد.
9. فلفل کارولینا ریپر (Carolina Reaper)
فلفل کارولینا ریپر، ترکیب دورگه ای از دو فلفل قست و هابانروی قرمز، تندترین فلفل جهانست که اندازه تندی آن بر اساس مقیاس اسکوویل به 1569300 واحد می رسد.
سخن پایانی
فلفلها نهتنها دنیای غذا را جذابتر میکنند، بلکه یک تجربه حسی منحصربهفرد را به همراه دارند. از فلفلهای ملایم سرانو گرفته تا تندترین فلفل جهان، کارولینا ریپر، این طعمهای آتشین تنها برای شجاعان نیستند؛ بلکه برای همه کسانی که میخواهند با طعم و مزههای جدید آشنا شوند، جذابیت دارند. اگر شما هم طرفدار غذاهای تند هستید یا تجربهای از خوردن این فلفلهای شگفتانگیز دارید، ما مشتاق شنیدن نظرات و داستانهای شما هستیم. آیا حاضر به امتحان کردن تندترین فلفل جهان هستید؟