طرز تهیه سماق پلو با کباب خانگی؛ غذای اصیل و مجلسی

به گزارش وبلاگ هاپرسین، سماق از ادویه های نسبتا ترش مزه ای که بدلیل خاصیت های درمانی زیادی خصوصا ضد نقرس بودن همواره از قدیم در کنار غذاهای گوشتی من جمله کباب ها استفاده می شده. البته که عطر و مزه نسبتا ترشی که داره باعث خوشمزه تر شدن کباب هم می شه. حالا اگه دلتون کباب بازاری پر سماق خواست می تونین این سماق پلوی مجذوب کننده و درست کنین که یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه و سنتی ایرانی. با ما در خبرنگاران بلاگ همراه شوید تا طرز تهیه سماق پلو را آموزش دهیم.

طرز تهیه سماق پلو با کباب خانگی؛ غذای اصیل و مجلسی مواد لازم سماق پلو
برنج ایرانی 4 پیمانه
آب لبو 1/2 پیمانه
سماق 4-5 قاشق غذاخوری
کره 50 گرم
روغن به اندازه لازم
نمک و فلفلبه اندازه لازم
آرد نخودچی1 قاشق غذاخوری
زردچوبه1 قاشق چایخوری
پودر سیر1 قاشق چایخوری
پیاز1 عدد درشت
گوشت چرخ نموده600 گرم
فلفل دلمه اینصف عدد
زعفران دمنموده به اندازه لازم

1- در ابتدا برنج را شسته و با اندازه مناسبی آب همراه با 1 پیمانه نمک خیس می کنیم.

برای درست کردن مواد کباب، پیاز را رنده می کنیم و اون و تو دست فشار می دیم تا آبکش گرفته بشه.(آب پیاز و نگه می داریم تا ازون جلوتر استفاده کنیم) فلفل دلمه ای را هم رنده می کنیم و اگه لازم بود آب اون رو هم جدا می کنیم.

2- گوشت چرخ نموده رو به پیاز اضافه می کنیم که می تونین از مخلوط چرخ نموده گوسفندی برای چربی بیشتر و همراه با چرخ نموده گوساله برای طعم بهتر استفاده کنین. ادویه ها را که شامل نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر می باشد، بهش اضافه می کنیم.

1 قاشق چایخوری از سماق را هم به موادمون اضافه می کنیم که باعث خوشمزه تر شدن کباب ها می شه.

3- موادمون و حسابی ورز می دیم تا کاملا یکدست بشه و مخلوط بشه. بعد روز اون و می پوشونیم و در محیط خنک یا داخل یخچال برای حداقل 1 ساعت استراحت می دیم تا عطر پیاز و ادویه ها به خرد گوشت بره.

بعد ازین مدت زمان 1 قاشق آرد نخودچی رو به موادمون اضافه می کنیم.

4- موادمون و کامل ورز می دیم تا یکدست بشه. توی ابن مرحله دیگه نیازی نیست مجددا استراحت کنه و می تونیم کباب ها رو درست کنیم.

برای اینکار از گوشتمون به اندازه یک گردو بر می داریم و اول تو دستمون یکم گردش می کنیم و بعد اندازهی فشاریش می دیم تا یکم پهن شه و تمامی گوشت و به این صورت آماده می کنیم و داخل تابه ای نچسب می چینیم.

5- بعد از اینکه همه گوشت و فرم دادیم زیر ماهیتابه رو روشن می کنیم. کره رو به اندازه حبه قند برش می زنیم و ما بین کباب ها اندازهی کره قرار می دیم و به اندازه کمتر از 1 چهارم پیمانه آب و همراه با پیازی که جدا کردیم می ریزیم داخل ماهیتابه اجازه می دیم با حرارت ملایم گوشت تو کره بپزه و خودشم آب بندازه.

حتما باید حرارت کم باشه چون تو این مرحله نمی خوایم گوشت ها رو سرخ کنیم.

6- بعد از حدود 5 دقیقه، 1 الی 2 قاشق زعفران دمنموده به تابه اضافه می کنیم تا هم کباب ها خوشرنگ بشن و هم عطر بهتری پیدا کنن. و اجازه می دیم برای مدت یک ربع دیگه تو مخلوط زعفراتی بپزن.

بعد ماهیتابه رو آروم کج می کنیم و به یاری قاشق آب کباب ها را کامل جدا می کنیم تا ازین آب برای داخل پلو استفاده کنیم.

7- مجددا کمی کره به ماهیتابه و اضافه می کنیم و یکم حرارت و بیشتر می کنیم و دو طرف کباب ها رو سرخ می کنیم و آن ها را بعد از سرخ شدن از داخل تابه خارج می کنیم.

این فاصله نصف یک قابلمه میانه را با آب پر نموده و روی حرارت می ذاریم تا به جوش بیاد و برنج برای آبکشی آماده گردد.

برای تست یک دانه برنج بین انگشتان خود فشار می دهیم. اگر اطراف آن کمی نرم و مغز آن کمی سفت بود یعنی برنج آماده آبکشی است و آن را آبکشی می کنیم.

8- بعد از آبکشی برنج قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم و 3 ،4 قاشق غذاخوری روغن داخل آن می ریزیم و نان و یا سیب زمینی را برای ته دیگ کف قابلمه قرار می دهیم.

1 کفگیر از برنج را روی ته دیگ می ریزیم و حدود 1 کفگیر را داخل ظرفی می کشیم و به آن 2 - 3 قاشق غداخوری زعفران دمنموده اضافه می کنیم و به آرامی آنرا هم می زنیم و کنار می گذاریم و 2 کفگیر از برنج را نیز داخل ظرفی می ریزیم و به آن آب لبو اضافه می کنیم و هم می زنیم تا رنگ بگیره.

9- روی برنج 1 قاشق چایخوری سماق می پاشیم. البته اندازه استفاده از سماق سلیقه ایه و می تونین بیشتر یا کمتر هم بهره ببرید.

بعد اندازه کمی برنج زعفرانی می ریزیم. و چند عدد از کباب ها را روی برنج می چینیم. توی این مرحله هم می تونین روی خود کباب ها اندازهی سماق بپاشین تا خوشمزه تر بشن.

10- از آب کره ای کباب که جدا نموده بودیم 1 الی دو قاشق غذاخوری روی برنج می گردونیم و مجددا یک لایه برنج می ریزیم و کباب می چینیم و روی برنج و کباب سماق می پاشیم.

توی این مرحله اون یک لایه برنج شما می تونه از برنجی رنگی باشه که با آب لبو قرمز شده.

11- اینکار و تا بالا تکرار می کنیم. اندازهی برنج سفید، چیدن چند عدد کباب، سماق روی کباب ها، برنج زعفرانی اندازهی از آب کره ای کباب و برنج قرمز.

می تونین اندازهی از برنج زعفرانی را نگه دارین و روی قابلمه بریزین تا در پایان بعد از دم کشیدن، اون و جدا کنین و برای تزئین غذا استفاده کنین.

در نهایت چند جای برنج سوراخ ایجاد می کنیم تا بهتر دم بکشه و دم کنی می ذاریم و روی حرارت ملایم برنج رو قرار میدیم.

برای خوشمزه تر شدن این غذا بهتره چند عدد گوجه رو کباب کنین تا غذای شما حسابی عطر و طعم کباب های بازاری بگیره و در نهایت سماق پلوی خوشمزه و خوش عطر و بعد از دمکشیدن همراه با برنج زعفرانی و گوجه کبابی سرو می کنیم.

نکات سماق پلو

  1. برای پلوهای مخلوط توصیه می گردد که 1 پیمانه از اندازه برنج مورد نظر را بردارید و بجای آن 1 پیمانه برنج دودی بهره ببرید. با این کار عطر و طعم پلوی مخلوط شما بسیار مجذوب کننده تر و خوشمزه تر می گردد. به عنوان مثال برای 4 پیمانه برنج، 3 پیمانه برنج ایرانی و 1 پیمانه برنج دودی استفاده می کنیم.
  2. برای سماق پلو حتما از سماق قرمز بهره ببرید تا پلویی خوش رنگ و مجذوب کننده داشته باشین. سماق قهوه ای باعث تیره شدن پلو می شه و جلوه خوبی نداره.
  3. می تونین کباب ها را بصورت قلقلی آماده کنین و بجای لابه لای برنج گذاشتن در پایان کنار برنج سرو کنید اما با روش گفته شده در دستور سماق پلوی شما واقعا خوش عطر و خوشمزه می شه.
  4. بجای کره از روغن محلی هم می تونین بهره ببرید تا برنج عطر بهتری بگیره.
  5. آب لبو هم باعث خوش رنگ تر شدن برنج هم باعث خوشمزه تر شدن اون می شه و بهتره حذفش نکنید.
  6. دقت کنید که همچون بیشتر پلوهای مخلوط برنج باید کمی زودتر از موعد عادی آبکشی گردد تا در پایان بعد از پخت برنج خمیر نباشد.
  7. برای داشتن آب لبو یک لبو را با اندازهی آب روی حرارت قرار دهید. زمانی که لبو کاملا پخت و در قابلمه آب جمع شد آن را خارج کنید. اگر لبو کاملا نپزد آب آن قرمز نخواهد شد.

این غذا را برای ناهار تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه سماق پلو با کباب خانگی؛ غذای اصیل و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سماق پلو با کباب خانگی؛ غذای اصیل و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید