طرز تهیه قطاب خانگی ، فوت و فن درست کردن این شیرینی خوشمزه

به گزارش وبلاگ هاپرسین، انواع شیرینی و نان از سوغاتی های بسیار خوب و خوشمزه ای است که در بسیاری از شهرهای ایران وجود دارد و از میان آن ها قطاب جایگاه ویژه ای دارد. قطاب نوعی شیرینی خوشمزه و پرطرفدار است که در دو شهر کرمان و یزد و البته با دو سبک متفاوت درست می گردد. در ادامه با طرز تهیه قطاب خانگی آشنا می شوید.

طرز تهیه قطاب خانگی ، فوت و فن درست کردن این شیرینی خوشمزه

به گزارش وبلاگ هاپرسین، در کشور ما و در هر یک از شهرهای آن خوراکی و محصولات و کالاهای منحصربه فردی وجود دارد که ویژه و خاص همان شهر و استان است و معمولا به عنوان سوغات نامیده می شوند و کسانی که برای گردش به آن شهرها می روند از این سوغات برای دوستان و حتی خود به عنوان یادگاری می آورند.

از سوغاتی های بسیار خوب و خوشمزه ای که در بسیاری از شهرهای ایران وجود دارد انواع شیرینی و نان است و از میان آن ها قطاب جایگاه ویژه ای دارد. قطاب نوعی شیرینی خوشمزه و پرهوادار است که در دو شهر کرمان و یزد و البته با دو سبک متفاوت درست می گردد.

در این مطلب شما را با روش درست کردن این شیرینی خوشمزه آشنا می کنیم تا آن را درست و در کنار اعضای خانواده نوش جان کنید. از این شیرینی خوشمزه می توان برای پذیرایی در کنار نوشیدنی های داغ مانند چای بهره ببرید.

مواد لازم برای درست کردن قطاب

آرد: 2 پیمانه

شیر: 1پیمانه

پودر گردو: 50 گرم

پودر بادام: 50 گرم

پودر شکر: 200 گرم

روغن جامد: 1 پیمانه

هل: 1 قاشق مرباخوری

بیکینگ پودر: 1 قاشق چای خوری

طرز تهیه قطاب خانگی و خوشمزه

در ابتدا و برای درست کردن قطاب باید روغن جامد را با همزن خوب هم بزنید تا سبک و روشن گردد سپس شیر و پودر هل را به آن می افزاییم تا خوب با هم مخلوط شوند.

در این بخش بکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط و الک می کنیم و به این مواد می افزاییم. این کار را ادامه می دهیم تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.

می توان خمیر را نزدیک به 100 بار از بالا به پایین و درون ظرف پرتاب کرد. این کار را به جای ورزدادن به کار می بریم و جایگزین این کار می کنیم.

در این مرحله خمیری که ورز داده شده است و به دست نمی چسبد را درون کیسه می گذاریم و به مدت 15 دقیقه در دمای محیط قرار می دهیم و بعد 15 دقیقه دیگر نیز در یخچال می گذاریم.

پس از آن خمیر را از یخچال بیرون می آوریم و با وردنه آن را باز می کنیم و با قالب یا در لیوان قالب می زنیم.

در ظرفی پودر گردو، پودر بادام، پودر شکر و هل را با هم مخلوط می کنیم. در قطاب کرمانی درون قطاب از پودر پسته و هل استفاده می گردد و در یزد از پودر گردو در آن به کار می رود. 1 الی 2 قاشق از مواد پودر گردو و … داخل خمیر می ریزیم و دو سر دایره را به هم وصل می کنیم. می توان کناره های خمیر را به حالت نیشگون گرفتن به هم وصل کرد تا از بازنشدن آن مطمئن باشیم.

تمامی خمیر را به این شکل آماده می کنیم و کناری می گذاریم.

این شیرینی برای درست شدن باید در روغن فراوان سرخ گردد. البته می توانید آن را درون فر هم بگذارید، اما اصل آن سرخ شده است. اگر می خواهید آن ها را سرخ کنید در قابلمه ای کوچک روغن به میزان ای می ریزیم که در آن شناور باشد و سپس روی حرارت کم قرار می دهیم تا به مرور زمان روغن داغ گردد. سپس قطاب ها را در روغن قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم خوب مغز پخت و سرخ شوند.

هنگامی که خوب سرخ شدند از روغن بیرون آورده و در صافی قرار می دهیم تا روغن اضافی آن ها خارج گردد. هنگامی که روغن آن ها خارج شد آن ها را درون خاک قند بغلتانید.

در کرمان قطاب ها را هم در خاک قند و هم در شیره می خوابانند که هر یک هوادار خاص خود را دارد.

منبع: عصر ایران

منبع: همشهری آنلاین

به "طرز تهیه قطاب خانگی ، فوت و فن درست کردن این شیرینی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قطاب خانگی ، فوت و فن درست کردن این شیرینی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید