نیوسدان سایپا؛ جایگزین ساینا
به گزارش وبلاگ هاپرسین، آن طور که پیدا است، سایپا در ادامه ارائه محصولات نو و تحقق ادعای سالی 1 خودرو نو، در حال تدارک یک سدان نو است. این محصول فعلا نام مشخصی ندارد و به صورت داخلی به نام نیوسدان یا همان سدان نو شناخته می گردد.

سال 1395 که سایپا برای اولین بار دست به معرفی ساینا EX زد، تصور اولیه همه ما این بود که با محصولی لوکس تر و پرآپشن تر از خانواده تیبا سر و کار داریم. اما اندکی بعد متوجه شدیم که چنین چیزی نیست. ساینا بیش از آن که یک محصول تازه و نوآورانه نسبت به خانواده تیبا باشد، شبیه یک تغییر چهره شتاب زده برای تیبا بود؛ تغییر چهره ای که آنقدرها هم تأثیرگذار نبود و هیچ کدام از ویژگی هایش نمی توانست اختلاف قیمت ساینا را با تیبا توجیه کند. این بزرگ ترین نکته منفی ساینا بوده و هست.
تفاوت های نیوسدان با ساینا
تنها تصاویر منتشرشده از نیوسدان 2 تصویر رندر از جلو و عقب خودرو است که در قسمت چراغ ها، سپرها، جلوپنجره، ورودی های هوا، صندوق، در موتور، دیفیوزر و گلگیرهای آن شاهد تغییرات کلی نسبت به ساینا اس و به ویژه ساینا معمولی هستیم. بدین ترتیب حدس ما این است که طراحی فیس لیفت تازه ساینا مجذوب کننده تر از دو نسل قبلی خواهد بود. یکی دیگر از مواردی که در این تصاویر مشاهده می گردد، طراحی دو رنگ سقف و بدنه است که می تواند حال و هوای به نسبت اسپرت و لوکسی را به این خودرو بدهد.
جلوپنجره ماتریسی نگینی، چراغ های ال ای دی، جانمایی دی لایت در فرورفتگی دو طف سپر جلو، خطوط حجم دهنده روی سپر و طراحی مقعر بین دو چراغ عقب، از دیگر ویژگی های مشهود در این تصاویر است. بعلاوه محل قرارگیری پلاک عقب نیز برخلاف ساینا و ساینا اس که روی در صندوق بود، روی دیفیوزر تعبیه شده است.
برخلاف بسیاری از محصولات این خودروساز، منبع اگزوز نیوسدان حالت آویزان ندارد و در دیدرس بیننده نیست. در نمای جانبی هم برخلاف پیروی از کلیات طراحی درها در محصولات خانواده ایکس 200 سایپا، شاهد ستون های هم رنگ سقف، دستگیره های آسان بازشو هم رنگ بدنه، رینگ های پنج پره آلومینیومی، خطوط موازی بالای چرخ های عقب در قسمت گلگیر و چراغ های راهنمای روی گلگیر و آینه های بغل هستیم.
نیوسدان سایپا با همان پلتفرم ساینا ساخته می گردد، اما فیس لیفت کاملی روی آن اجرا شده و احتمالا با آپشن های گران تری ساخته خواهد شد.
امکانات رفاهی نیوسدان سایپا
در بحث امکانات رفاهی می توان احتمال داد استارت دکمه ای، سانروف یا سقف شیشه ای، کروز کنترل، پنل کیلومترشمار دیجیتال، فرمان برقی، صفحه نمایشگر لمسی، دوربین عقب و روکش چرمی جایگاه ها ازجمله این امکانات باشند.
این احتمال وجود دارد که نیوسدان را هم مانند برنامه ای که برای اطلس اعلام نموده است، در دو نسخه دستی و اتومات به بازار عرضه کند. با توجه به چنین امکاناتی، احتمال اینکه سایپا نیوسدان با قیمتی پایین تر از 250 میلیون تومان روانه بازار گردد، بسیار کم است.
مشخصات فنی نیوسدان سایپا
موتوری که برای این خودرو استفاده خواهد شد، احتمالاً M15GSI است که نسخه اصلاح شده و ارتقایافته موتور M15 است. این پیشرانه 1.5 لیتری که مصرف سوخت کمی دارد، در نسخه M15GSI مجهز به دریچه گاز برقی (به جای مکانیکی) شده است.
علاوه بر بهره گیری از کوئل های تازه، بالانسر شفت این موتور ارتقایافته و برخلاف شتاب اولیه و قدرت حرکتی بهتر، لرزش و صدای آن نیز کاهش پیدا نموده است. خروجی دود این موتور نیز از نوع استیل (هدرز) به شمار میرود. بعلاوه سرسیلندر این پیشرانه متفاوت از نمونه پایه است و پاشش سوخت و جرقه زنی هم در آن تغییراتی داشته است.
رینگ های موتور تازه سایپا هم نسبت به M15 معمولی تقویت شده است و می تواند عملکرد بهتری را در طولانی مدت از خود نشان دهد. یکی از اصلی ترین تغییرات قابل مشاهده در این موتور، تجهیز آن به سامانه VVT یا همان زمان بندی متغییر سوپاپ های سوخت است. بعلاوه امکان تطبیق این موتور یورو 5 با استاندارد آلایندگی یورو 6 هم وجود دارد.
موتور M15GSI می تواند تا 135 نیوتون متر گشتاور را با قدرت 88.5 تا حدود 90 اسب بخار فراوری کند. البته به گفته مهندسان مگاموتور و سایپا، این ویژگی ها مربوط به نسخه های اولیه این پیشرانه است و می توان در نسخه تجاری باتوجه به نوع خودرو، قدرتی در بازه 89 تا 94 اسب بخار را با گشتاور 135 تا 138 نیوتون متر از این پیشرانه دریافت کرد. بعلاوه براساس گفته مهندسان این گروه خودروسازی، موتور مذکور نسبت به M15 معمولی، حدود 7 درصد مصرف سوخت کمتری دارد.
علاوه بر این موارد، در کنار نصب این پیشرانه در شاهین، مدل های اس ساینا و کوییک، اطلس و نیوسدان، تغییراتی نیز در نسبت و ضرایب جعبه دنده، پلوس و … این خودروها اعمال شده است.
طبق خبرها قرار است که نیوسدان پس از گذشت 6 ماه از شروع فراوری انبوه سایپا اطلس، وارد خط فراوری سایپا گردد. باتوجه به اینکه سایپا اطلس در نیمه دوم سال 1401 وارد خیابان های کشور خواهد شد، پس نیوسدان در اواسط سال 1402 رونمایی شده و به احتمال زیاد در سال 1403 روانه بازار خواهد شد. از این رو تا سال 1403 ساینا همچنان روی خط فراوری سایپا باقی خواهد ماند.
آگهی های خرید و فروش ساینا
***
شما می توانید آخرین اخبار خودرو را در بلاگ وبلاگ هاپرسین بخوانید.
منبع: بلاگ دیوار