ادامه واکسیناسیون کرونا در دنیا، فرق دز سوم با دز تقویت کننده چیست؟

به گزارش وبلاگ هاپرسین، برای مهار کرونا و بازگشت به زندگی قبل از آن ضروری است ضمن رعایت پروتکل های لازم مانند استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی دز سوم و یادآور برای بخش قابل توجهی تزریق گردد؛ اما عدم هدایت هایی معین و اطلاعات دقیق درباره تزریق این دز منجر به سردرگمی مردم شده است.

ادامه واکسیناسیون کرونا در دنیا، فرق دز سوم با دز تقویت کننده چیست؟

گروه علم و پیشرفت وبلاگ هاپرسین، شهین مردانی: واکسیناسیون سراسری نقطه شروعی بود که جامعه را از آن نگرانی و ترس اجتماعی که بر اثر کرونا به وجود آمده بود خارج کرد و نوید زندگی دوباره ای در جامعه داد؛ برای ادامه این فرایند، مهار کرونا و بازگشت به زندگی قبل از آن ضروری است ضمن رعایت پروتکل های لازم مانند استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی دز سوم و یادآور برای بخش قابل توجهی تزریق گردد؛ بیش از 15 کشور در سراسر دنیا تزریق دز سوم را شروع نموده اند که می توان به کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، ایتالیا، آلمان و اسپانیا اشاره نمود. در این گزارش به تفاوت میان دز سوم واکسن و دز تقویت نماینده آن پرداخته ایم:

دز سوم یا تقویت نماینده

با پیشرفت های سریع در توسعه واکسن کووید 19 درک واجد شرایط بودن برای دریافت دز سوم و یا دز تقویت نماینده(بوستر) تا حدودی گیج نماینده شده است. سازمان دنیای بهداشت اخیرا دز سوم واکسن کووید 19 را برای افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف مانند افراد مسن توصیه نموده و تعیین شده که دز سوم با دز تقویت نماینده فرق دارد. برای افرادی که در خصوص دریافت این 2 نوع واکسن سردرگم هستند، رابیندرا آبیاسینگه، نماینده سازمان دنیای بهداشت گفت: دز سوم واکسن دیگری برای افرادی است که دچار نقص ایمنی هستند زیرا نمی توانند ایمنی ایجاد شده به وسیله 2 دز را حفظ نمایند.

دز سوم واکسن به چه افرادی توصیه می گردد؟

طبق گفته رابیندرا آبیاسینگه به افرادی که واکسن های سینوفارم و سینوواک ساخت چین را دریافت نموده اند، توصیه می گردد دز سوم واکسن را از طیف تزریق هایی که برای استفاده اضطراری به وسیله WHO تایید شده، دریافت نمایند. وی گفت: این دز با دز تقویت نماینده فرق دارد. تزریق دز تقویت نماینده برای عموم مردم است حتی کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی ندارند. ابیاسینگه می گوید: وقتی از تقویت نماینده ها صحبت می کنیم، گفت وگو در خصوص تقویت ایمنی در یک جمعیت عمومی است. وی تاکید نمود: در حال حاضر ما هیچ توصیه ای در خصوص دریافت دز تقویت نماینده نداریم. سازمان دنیای بهداشت قرار است دستورالعمل هایی را برای تقویت نماینده ها در ماه نوامبر صادر کند و اولویت همچنان همان ارائه 2 دوز مورد احتیاج واکسن کووید 19 برای اکثریت جامع است.

شرایط تزریق دز سوم واکسن کرونا در اروپا

آژانس دارویی اروپا پس از آنالیز های بیشتر از الزام تزریق دز سوم واکسن کرونا در کشورهای اتحادیه اروپا سخن گفته و شرح داده تزریق دز سوم واکسن کرونا برای آن دسته از شهفرایندانی که از سیستم ایمنی ضعیف برخوردارند باید دست کم 28 روز پس از دز دوم صورت گیرد.

بعلاوه الزام تزریق دز سوم واکسن کرونا برای همه شهفرایندان بالاتر از 18 سال پیش بینی شده است. در خصوص افراد عادی نیز تزریق دز تقویت نماینده بوستر قرار است دست کم شش ماه پس از دز دوم صورت گیرد.

تزریق دز تقویت نماینده واکسن کرونا برای شهفرایندان همه 27 کشور عضو اتحادیه اروپا پیش بینی شده است. در آلمان تزریق این دز برای شاغلان بخش بهداشت و مراکز درمانی و خانه های سالمندان شروع شده است. گفته می گردد که تزریق دز سوم، بر اندازه ایمنی بدن در قبال همه گیری کرونا می افزاید. بر اساس آماری که از سوی موسسه روبرت کخ منتشر شده، در کشور آلمان تا کنون بیش از 674 هزار نفر دز سوم واکسن کرونا را دریافت نموده اند.

تزریق دز سوم واکسن برای بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی

در پی اعلام اینکه بعضی بیماران مبتلا به کووید 19 در انگلیس پادتن لازم برای مقاومت در مقابل ویروس را نداشته اند، یک پژوهش تازه نظریه تزریق سومین دز واکسن کرونا یا دوز یادآور آن را در پاییز سال جاری (2021) تایید نموده است. این پژوهش را اکتاو (مجموعه ای از مراکز پژوهشی در بریتانیا تحت نظارت دانشگاه گلاسگو که عملیات هماهنگ نماینده آن برعهده بخش سرطان شناسی دانشگاه برمینگام است) اجرا شده است. این پژوهش روی توانایی سیستم ایمنی 600 بیمار در واکنش به واکسن کووید اجرا شده که یا به علت ابتلا به سرطان یا درمان های دیگر تضعیف شده است. آزمایش اندازه پادتن خون این بیماران چهار هفته پس از دریافت دومین دز واکسن نشان داد که 60 درصد آن ها دارای پادتن بوده اند، 40 درصد تنها اندازه کمی پادتن فراوری نموده بودند و 11 درصد هیچ اندازه پادتنی در خونشان وجود نداشته است.

ایان مک اینس، استاد دانشگاه گلاسگو که رهبری پژوهش اکتاو را برعهده دارد، گفته است: برنامه سومین واکسیناسیون یادآوری برای دولت گام منطقی آینده خواهد بود.

در میان بیمارانی که در این برنامه پژوهشی شرکت داشته اند، افراد مبتلا به سرطان، آرتروز التهابی، بیماری های کلیه و کبد و اشخاصی بوده اند که تحت درمان پیوند سلول بنیادی قرار گرفته اند. این پژوهش برای آگاهی از اینکه بیماران مبتلا به امراض خطرناک چه واکنشی در مقابل واکسن نشان می دهند حیاتی است زیرا این گروه از آزمایش های اولیه واکسن های کووید 19 حذف شده بودند. بیمارانی که پس از واکسیناسیون هیچگونه پادتنی فراوری نکردند بیشتر به بیماری واسکولیت (التهاب و ورم رگ های خونی) مبتلا بوده اند. همین طور بیماران تحت درمان با داروی ریتوکسیماب هم به واکسن واکنش نشان نداده اند. تقریبا از 10 فرد مبتلا به این بیماری ها 9 نفر مصونیت کمتری نسبت به افراد سالم فراوری نموده اند. نیمی از بیماران مبتلا به آرتروز نیز پس از دریافت واکسن، پادتن چندانی فراوری نکردند و این در حالی است که پس از واکسیناسیون، مصونیت بین سه تا دو پنجم دیگر گروه ها در مقایسه با افراد سالم کمتر بوده است.

زمان تزریق دز سوم

در خصوص کسانی که از بیماری هایی همانند سرطان رنج می برند، زمان تزریق دز سوم حداقل چهار هفته پس از دز دوم اعلام شده است.

تزریق دز بوستر در اسپانیا

وزارت بهداشت اسپانیا اخیرا اعلام نموده: دُز سوم واکسن کووید 19 به افراد بالای 70 سال تزریق م گردد با این امید که مصونیت آنان در برابر این بیماری بهبود پیدا کند. وزارت بهداشت اسپانیا در بیانیه ای یادآور شد، کمیسیون ملی بهداشت عمومی این کشور تصمیم گرفته است تزریق دز تقویتی واکسن از اواخر ماه اکتبر به افراد مسنی که بیش از شش ماه از تزریق دز دوم آنان گذشته، انجام گردد. تا پیش از آن مقامات اسپانیا تزریق دز سوم را برای افرادی با نقص سیستم ایمنی و افرادی که در آسایشگاه ها تحت مراقبت هستند، پیشنهاد نموده بودند. وزارت بهداشت اسپانیا اعلام نموده است: هدف از این اقدام افزایش مصونیت آسیب پذیرترین افراد در برابر کروناویروس است.

منبع: خبرگزاری فارس

به "ادامه واکسیناسیون کرونا در دنیا، فرق دز سوم با دز تقویت کننده چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ادامه واکسیناسیون کرونا در دنیا، فرق دز سوم با دز تقویت کننده چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید